lauantai 25. elokuuta 2007
Kiinalaisia nykyelokuvia festivaaleilla!
Menkää katsomaan. 2€ liput per esitys, ei ole ainakaan rahasta kiinni kunhan ikää on 18 vuotta (elokuvat ilmeisen tarkastamattomia) sekä englannin kieli luonnistuu tekstityksen lukemiseen.
Lisätietoa: http://festivaali.fi
(jostain syystä linkkaaminen ei nyt vaan toimi)
Elokuvia kun esitetään tänävuonna Helsigissä, Tampereella, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä. Katsokaa tarkemmat esitysajat Linkistä.
Green Tea (2003)/ Lü Cha. Ohjaus: Zhang Yuan. Pääosissa: Jiang Wen, Vicki Zhao. Aasian rakastetuin supertähti Vicki Zhao tuo helpotusta romantiikan nälkäisille. Green Tea kertoo tarinan Vicki Zhaon esittämästä Fangista, joka etsii kumppania sokkotreffien kautta. Fang ja hänen ystävänsä Lang uskovat, että teekupillisesta voi ennustaa ihmisen rakkauselämän. Vihreää teetä maistellen Fang käy useilla sokkotreffeillä, päätyen kuitenkin hylkäämään kaikki kandidaatit. Eräillä treffeillä Fang kohtaa Chenin, joka huonosta alusta huolimatta haluaa tavata Fangia edelleen. Chen ihastuu myös Fangin vauhdikkaampaan kaksoisolentoon Langiin, ja uskoo kyseessä olevan yksi ja sama henkilö. Elokuva ei tarjoa valmiita ratkaisuja, mutta taiteellisen kokonaisuuden sekä Vicki Zhaon raikkaan roolisuorituksen varjossa tarina jääkin hieman epäoleellisempaan asemaan.
Call for love (2007) /Ai qing hu jiao zhuan yi. Ohjaus: Zhang Jianya,. Pääosissa :Zheng Xu, Yiwei Liu, Jing Ning, Bing Bai, Bingbing Fan, Nengjing Yi. Tänä vuonna valmistunut Call for Love on surrealistinen komedia. Xu Zhengin esittämä eronnut mies saa keppostelevalta enkeliltä maagisen kännykän, josta nappia painamalla saa yhteyden kahteentoista erilaiseen ja hieman erikoiseenkin kaunottareen. Vaihtelua etsiessään mies oppii perusasioita elämästä ja rakkaudesta. Elokuva vie meidät keskelle vauhdilla modernisoituvaa Kiinaa, jossa puolijumalan asemaan nostettu teknologia ei sittenkään voi korvata ihmisen rakkauden kaipuuta.
When Ruoma was seventeen (2002)/ Ruoma de shi qi sui. Ohjaus: Zhang Jiarui. Pääosissa: Li Min, Yang Zhigang, Li Cui, Zhulinyuan, Ma Jie. When Ruoma Was Seventeen sijoittuu läntiseen Yunnanin maakuntaan ja siellä asuvan hani-kansan pariin, mutta elokuvan tarina voisi tapahtua missä vain. Moderni maailma kiehtoo vähemmistökansan keskuudessa kasvanutta viatonta ja kaunista Ruomaa. Hän käy päivittäin kaupungissa myymässä maissia ja rakastuu kaupungissa kasvaneeseen, valokuvaajaksi haluavaan Mingiin. Elokuva kertoo ajatuksia herättävän, kauniin ja haikeankin kasvutarinan 17-vuotiaan elämästä.
The turpan love song (2005)/ Tu Lu Fan Qing Ge. Ohjaus Jin Lini/ Xirzat Yakup. Pääosissa: Aziguli Rexiti, Mulading Abulimiti.
Elokuva kertoo Luoteis-Kiinan Xinjiangin alueen vähemmistökansan elämästä ja kahden sukupolven rakkaussuhteista. Komediaa, musiikkia ja tragediaakin yhdistelevä romanttinen ja lämmin elokuva keskittyy Haliken ja hänen vaimonsa kolmilapsiseen perheeseen. Perheen vanhimmalle tyttärelle Kangbarhanille koitetaan löytää sulhasta. Pareja muodostuukin, mutta ei täysin ongelmitta. Nuorten rakkaushuolien lisäksi elokuvassa selvitellään vuosien takaisia lemmensolmuja. Sukupolvien väliset erot katoavat, kun rakkaus muistuttaa olemassaolostaan.
Love you for the last time (2006), Zui Hou Yi Ci Ai Ni. Ohjaus Gu Rong. Pääosissa: Sun Sihan , Zhang Li.
Love you for the last time käynnistyy dramaattisesti, kun nuori pianisti Zhu Lian joutuu liikenneonnettomuuteen ja koomaan. Hoitava lääkäri on hänen miesystävänsä Luo Tiancheng. Paikalle ilmaantuva Lian'in kaksoissisko Zhu Liya saa aikaan sen, että näiden kolmen ihmisen välille kehittyy kiehtova ja koskettava kertomus rakkauden ihmeestä. Elokuva sijoittuu Hangzhoun ja Xihu-järven romanttisiin maisemiin. Elokuva on ikkuna modernin kiinalaismiehen fantasioihin, maassa jossa naispula vaivaa miehiä niin kaupungeissa kuin maallakin.
EI. Kaikki kiinalainen elokuva ei ole pelkkää kungfua, vaan joukossa on todella erinomaisen koskettavaa draamaa myöskin. Jostain syystä suomeen tuodaan taisteluelokuvia jokseenkin ainoastaan teattereihin, DVD:llä on saatavana onneksi muutakin lajityyppiä. Sama koskee valitettavasti myös muita aasian elokuvamaita, Etelä-koreaa sekä Japania.
Ehdottomasti suosittelen, 10+ ja papukaijamerkki.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
No mihinkäs se Pori on taas paikkakuntalistalta unohtunut. Mahtoikohan tulva viedä esityskopiot...
aasiakakkaa
Lähetä kommentti